Vređali su je jer je rodila tri crne bebe, a reakcija njenog muža će vas rasplakati – ljubav je pobedila

Nakon što su godinama pokušavali da dobiju dete, Rejčel i Aron odlučili su se na drugu metodu stvaranja porodice: usvojenje. S ponosom su prihvatili dečaka i devojčicu, oboje tamne kože, u svoju porodicu.

„Znali smo, a to posebno važi na Jugu (SAD-a), da bi beli par sa decom koja nisu bela, privukao jako puno reakcija“, objasnio je Aron. „Uvek bi bila neka starija gospođa u prodavnici koja bi u nas buljila s gađenjem, ili afroamerikanka koja bi pogledala u nas i samo odmahnula glavom.“

No ljubav pobeđuje sve, i par je voleo sve u vezi sa svojom porodicom. Kao misionari koji su služili u Hondurasu, ovaj hrišćanski par bio željan da dovede još dece u svoju porodicu.

Uskoro su čuli priču o usvajanju embriona. U tom slučaju, uzimaju se embrioni koji se malaze u bazu embriona nekoliko godina, a u njihovom slučaju 15 godina, i implantiraju se u majku, koja rađa bebe i daje im priliku za život.

„Ako hrišćani, ili bilo ko drugi, zaista veruje da život počinje začećem, tada treba da preduzmemo nešto i podržimo usvajanje embriona“, objasnio je Aron.

Iako su znali da će ih neki ljudi osuđivati zbog svoje kontroverzne, pa čak i tabu odluke, par je znao da su doneli pravu odluku. Ne događa se svaki dan da belkinja rodi tri crne bebe, ali Rejčel je bila odlučna da podnese kritiku koja bi došla, uz muža koji ju je podržavao.

Usvojili su tri afroamerička embriona, i implantirali ih. U materici se međutim jedan embrion razdvojio, a 6 nedelja kasnije par je saznao da će imati 3 bebe!

„Bilo je vrlo ohrabrujuće videti gotovo sve naše prijatelje i članove porodice kako iskazuju podršku“, rekao je Aaron. „Mi smatramo da živimo svoj san. San koji možda ne izgleda kao prosečna porodica, ali san za koji smo zahvalni da je moguć, uzevši u obzir istoriju naše zemlje“.

Izvor: srbijadanas.com