Vlasnici i menadžment hotela Nais poslali izvinjene i vratili radnike na posao: Evo šta je Tončev rekao u saopštenju

Vlasnici i menadžment hotela Nais izvinjavaju se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, našim radnicima koji su se uznemirili zbog mogućnosti da izgube svoja radna mesta, kao i svima koji svakodnevno ulažu ogromne napore u borbi protiv koronavirusa.

– Nakon reakcije predsednika Vučića a svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi Srbija odlučili smo da uprkos ekonomskim gubicima koji nam predstoje ipak sve radnike ostavimo na platnom spisku hotela, nezavisno od radnog statusa, do kraja vanrednog stanja. Odlučili smo da sačuvamo sve svoje radnike i njihove porodice da bismo uživali u vremenu koje dolazi nakon pobede nad koronavirusom. Ovo teško vreme zahteva solidarnost svih nas i mi želimo da pokažemo da ćemo uvek biti uz Srbiju. Nastavićemo zajednički borbu protiv koronavirusa i ekonomskih posledica koje je izazvao i pobedićemo.

Podsetimo, predsednik Srbije je ponovio molbu poslodavcima da čuvaju svoje radnike:

„Kako saznajemo, hotel Nais u vlasništvu Ivice Tončeva otpustio je 60 posto radnika. To je njegovo pravo, ali zbog toga neće imati apsolutno nikakvu podršku države Srbije“, objavljeno je juče na instagram profilu „budućnostsrbijeav“.

Izvor: kurir.rs