Vlada Srbija propisala nove mere: Kazna od 20.000 do 150.000 dinara – Skupo ćete platiti ako ne nosite zaštitnu opremu

Vlada Srbije propisala je niz mera zaštite u borbi protiv virusa korona, a ko ih ne bude poštovao može biti kažnjen veoma visokim novčanim kaznama.

Pre svega, mere zaštite – maske, rukavice, fizička distanca, obavezne su u javnom prevozu i zatvorenim prostorima, ali i u baštama kafića i restorana ukoliko je na tom mestu zajedno više od dvoje ljudi. Onaj ko se bude uporno inatio i odbijao masku i druge mere zaštite čeka ga kazna i do 150.000 dinara.

Naime, Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti predviđa da Vlada može uvesti rigoroznije mere kako bi se obuzdala epidemija ukoliko ponovo bukne. Svi naši građani koji ne budu nosili zaštitne maske rizikuju da plate kaznu od 20.000 dinara ukoliko se obistine strahovi epidemiologa i broj zaraženih počne naglo da raste od 18. maja.

Obavezno nošenje maski kao jedna od mera podrazumevaće da se one nose na svim javnim mestima – tržnim centrima, javnom prevozu, ali i u kafićima i restoranima. Pojačane epidemiološke mere važile bi i za bašte ugostiteljskih objekata kada je zajedno za jednim stolom više od dvoje ljudi, ali i za sve političke i druge skupove na koji dolazi veliki broj ljudi.

Izvor: kurir.rs