Virus se širi u Vladi Srbije: Aleksandar Vulin, Marko Đurić i Maja Gojković pozitivni na koronavirus

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozitivan je na virus korona. Đurić se juče testirao i rezultati testa su pozitivni. On se nalazi u samoizolaciji, nema simptome i dobro se oseća.

Pored njega, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin takođe je pozitivan i nalazi se u samoizolaciji, danas je saopštilo Ministarstvo odbrane. Vulin se testirao nakon što je je jedan od državnih sekretara u Ministarstvu hospitalizovan zbog pozitivnog testa na kovid-19.

– Nema simptoma, u samoizolaciji sam, normalno radim i obavljam sve dužnosti u skladu sa preporukama lekara, izjavio je Vulin.

On apeluje na sve građane da se pridržavaju mera koje su Republički krizni štab i Vlada Srbije doneli u cilju sprečavanja širenja, suzbijanja i gašenja virusne infekcije.

Aleksandar Vulin nastavlja da obavlja dužnosti ministra odbrane pridržavajući se svih propisanih mera tokom samoizolacije i dodaje da nema simptome i da se oseća dobro.

Predsednici Narodne skupštine Srbije Maji Gojković danas je potvrđen pozitivan test, a ona se nalazi u bolnici i prima neophodnu terapiju. Ima upalu pluća, ali se dobro oseća.

Izvor: kurir.rs