Vilander priznao da je Novak bolji od Federera: Mats objasnio kako je Đoković uspeo sa ivice poraza da dođe do trijumfa

Mats Vilander je bio poznat kao najveći kritičar Novaka Đokovića, ali sada mora da mu skine kapu i kritike usmeri na drugu stranu – ka Rodžeru Federeru.

Đoković je osvojio Vimbldon savladavši upravo Federera i to pošto je spasao dve meč lopte na servis rivala tokom petog seta.

Tu Vilander najviše zamera Švajcarcu što nije u ključnim momentima nije bio hrabriji i istovremeno uzdiže Srbina tvrdeći da on nikada ne bi tako odigrao.

„Novak nikad ne bi odigrao na taj način, da ide na siguran servis. To je osnovna stvar, serviraj u slabiju stranu protivnika“, izjavio je Vilander u razgovoru za „Lekip“.

„Mislim da je u tim ključnim momentima Federer platio ceh za sve te godine od 2004. do 2007. kada je toliko dominitao da nikad nije bio u prilici da igra važan gem. Nije bio dovoljno testiran, bilo mu je previše lako, taktički nije napredovao. Sada se suočio sa majstorima taktike Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem, ali nije u tim ključnim poenima igrao na pravi način“, zaključio je Mats Vilander.

Izvor: kurir.rs