Veoma je lukav: Ovaj horoskopski znak je najveštiji manipulator

Prednosti: vrlo je ljubazan, želi da ugodi i zato će se složiti s partnerom i onda kada nije oduševljen njegovim izborom. Zna da bude lukav kada nešto želi. Okolo, naokolo pa odmah na cilj – to je njegova deviza. I kompromis!

Mane: kada doživi nepravdu, tužan je i ljut. Pogađa ga ljudska grubost i neiskrenost. I sam može manipulisati drugima i širiti preteranu ljubaznost samo da bi dobio ono što traži.

To je Vaga.

„Ja balansiram“ je ključna rečenica za ovaj znak, kad dođe do toga da sve treba držati pod kontrolom, vaga preuzima glavnu ulogu.. Miroljubiv i pravičan, ovaj znak mrzi da bude sam. Partnerstvo je veoma važno za vagu, posebno ono koje je na ličnom nivou. Sa svojim pobedničkim mentalitetom i kooperativnošću nisu skloni da budu dugo sami.

Vaga je vazdušni znak, izraženog intelekta i pronicljivog uma. U prirodi joj je da je inspirišu interesantne knjige, nesavladive diskusije i zanimljivi ljudi što joj rasteruje dosadu.

Najveći problem za vage je kada su prinuđene da biraju stranu. Ponekad provedu previše vremena u spoznaji i argumentaciji svake strane pa zaborave da uopšte imaju svoje mišljenje. Često se i rasplinu u svojoj neodlučnosti. Nije retko videti da Vage polude u donošenju odluka kada se uključi još koji argument ili mišljenje. Ključ je naravno u toj „svetoj“ ravnoteži kojoj toliko teže.