Velšani sa zastavom „Kosovo je Srbija“ krenuli na meč sa Mađarima: Braćo, ovo vam nećemo zaboraviti (FOTO)

Navijači Velsa još jednom su pokazali koliko su prijateljski nastrojeni prema Srbiji! Osim što su bili fantastični tokom boravka u Beogradu u prethodnom ciklusu kvalifikacija, Velšani su ljubav prema Srbiji pokazali i na gostovanju u Budimpešti, gde njihova reprezentacija igra protiv Mađarske u okviru grupe E kvalifikacija za EURO.

Oni su trenutno na trećem mestu u grupi sa tri osvojena boda, ali imaju meč manje od Mađarske i Hrvatske koji imaju po 6 bodova.

U velikom broju su stigli u Budimpeštu da pruže podršku svojoj reprezentaciji,. Ima ih više od 5.000, iako su dobili znatno manji broj karata. Tokom čitavog dana pevaju uz pivo u centru grada, ali nema nikakvih incidenata.

Sa njima je, kako javlja reporter Telegrafa na licu mesta, i jedna grupica navijača Partizana, koja ima dobar odnos sa nekoliko grupa iz Velsa.

Takođe, prijateljsto je pojačano i posle davanja krvi u Beogradu za Demira Jukića, navijača Partizana koji se u tim momentima borio za život posle ranjavanja. Nažalost, on je kasnije preminuo, ali gest solidarnosti navijači Partizana nikada neće zaboraviti Velšanima.

Velšani će dodatne simpatije dobiti i posle fotografije iz Mađarske, gde su na jednoj od zastava napisali „Kosovo je Srbija“.

Podsetimo, iako su Velšani u Beogradu bili sjajni tokom gostovanja njihove reprezentacije, neki od njih doživeli su neprijatnost od strane taksista, koji su im debelo naplatili kratku vožnju, a takođe je bio i sramotan napad navijača na njihove zastave, koje su im otete.

Ipak, jedan navijač je sprečio bruku i vratio zastave prijateljima Srbije.

Njihov gest u Budimpešti sigurno će mnogima biti za nauk da tako nešto više nikada ne sme da se ponovi.

Izvor: telegraf.rs