Veljko Ražnatović jači i od Mondoa, nova pobeda najboljeg srpskog boksera: Devojka Bogdana prva čestitala (FOTO)

Veljko Ražnatović (22) nastavio je perfektan niz otkako je uplivao u profesionalni boks.

Pred više od pet hiljada vatrenih navijača u jagodinskoj hali Jassa na šestom trijumfu u isto toliko mečeva već sada najboljem srpskom borcu u kruzer kategoriji čestitao je daleko iskusniji Francuz Isosa Mondo (39).

Kod Srbina, kako sam priznaje, ostaje blagi žal što meč nije završio nokautom (pobeda na poene 60:54), ali već 31. maja u hali “Ranko Žeravica” u Beogradu imaće novu šansu.

– Nikada ne mogu da budem potpuno zadovoljan kada protivnik izađe iz ringa na nogama, ali biće novih prilika za nokaute. Nadam se da ću već u svom sedmom meču zabeležiti i četvrti nokaut – u dahu nam je rekao Ražnatović na putu od ringa ka svlačionici.

Što se tiče samog meča i daleko iskusnijeg rivala, kome je naneo 18. poraz u 25. ulasku u ring, Veljko kaže:

– Bio je izuzetan, tvrd, ali mu nisam dozvolio da napada mnogo – držao sam distancu. Pogodio sam ga nekoliko puta i mislio sam da će ti udarci da ga „završe“, ali je ipak ostao na nogama svih šest rundi. Možda je trebalo više da ga nagazim na kraju, ali sam smatrao da je bolje da ne rizikujem. Meč je već tada bio dobijen – bio sam bolji u svih šest rundi. Imao sam apsolutnu dominaciju, nijednog trenutka se nisam osetio ugroženim.

Veljkov meč uživo su posmatrali ministri Ivica Dačić, Vanja Udovičić i Aleksandar Antić, a domaćin spektakla bio je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma.

Svi u dupke punoj hali Jassa nisu žalili glas i dlanove kako bi podržali Veljka protiv daleko iskusnijeg Francuza. Od samog starta i intoniranja himne “Bože pravde” navijali su iz sve snage. Veljko ih je na kraju sve pozdravio, a onda otišao do svoje devojke Bogdane, koja ga je podržavala sa uzdignutim palcem i osmesima iz prvog reda pored ringa gotovo ceo meč.

– Ona je moja najveća snaga, najveća podrška. Kao i ja, stalno bi da nokautiram protivnika, ali Mondo mi se izvukao. Biće prilike da joj ispunim želju – kroz smeh priča Veljko.

Izvor: kurir.rs