Veliki srpski glumac Petar Božović: Lik Novaka Đokovića trebalo bi staviti na zlatnik

Bard srpskog glumišta Petar Božović poručio je da lik Novaka Đokovića ne bi trebalo da bude stavljen na neku novčanicu, već da “bude optočen u zlatu”.
Legendarni glumac je odlučio da umjesto o svojoj novoj predstavi “Kaligula” govori o najboljem srpskom sportisti svih vremena na šta ga je inspirisao posljednji veliki Đokovićev uspjeh – osvajanje Australijan opena po osmi put u karijeri.

– Video sam raspravu na televiziji, da li Novaka Đokovića treba staviti na novčanicu ili ne. Razmišljao sam dugo i shvatio da to nije dobra ideja. Njegoš nam je na novčanici od 20 dinara, i ne znam šta za taj novac može da se kupi – rekao je Božović.

Lik Novaka Đokovića na zlatniku

Umjesto toga on ima bolju ideju, a to je da se lik srpskog tenisera nađe na zlatniku.

– Meni je pala na um ideja da se lik Novaka Đokovića oblije u zlatu, i da bude zlatnik s njegovim likom. To bi dalo mogućnost da se on daruje kao najlepši poklon za rođenje deteta, za prijateljstvo i kumstvo, a to bi povuklo nogu da i ostali velikani ne budu zaboravljeni. Samo smo Tita okovali u zlato – dodao je Božović.

Kako sam ističe, srpski narod bi trebalo u mnogo čemu da se ugleda na svog najboljeg ambasadora u svijetu, a posebno u onim najtežim trenucima.

– Svet sve osporava, a oni što Đokovića ogovaraju, time više govore o sebi. Novak je naš Marko Kraljević i Miloš Obilić u sportu, pravi je vitez. U najkritičnijim trenucima, umesto da crpimo iz sebe najbolje, mi pokažemo svoje najgore lice. Moramo zato da izvučemo pouke od Novaka, ali i vladike Nikolaja – poručio je Đoković.

Izvor: istokrs.com