Važno obaveštenje za sve vozače: Kreće nova akcija širom Srbije, zbog ovih prekršaja policija kažnjava

Ovog vikenda očekuje se povećanje saobraćaja u Srbiji za 100 odsto posle ukidanja vanrednog stanja. Iz Saobraćajne policije navode da u cilju smanjenja broja ovih prekršaja sprovode pojačanu kontrolu saobraćaja.

Zato iz uprave saobraćajne policije najavljuju pojačane mere kontrole koje će obuhvatati radarsku kontrolu, kontrolu kamerama na auto-putu, alko-test prilikom svakog zaustavljanja.

– Alkohol i volan ne idu zajedno, mnogo je jeftinije uzeti taksi, mnogo je jeftnije prenoćiti negde, mnogo je jeftinije mnogo toga od običnih novčanih kazni, a da ne pričamo o tome da ako skrivite nesr*ću pod dejstvom alkohola da ćete platiti svu štetu nastalu ud.som, a ona se meri često milionima dinara – kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Stručnjaci kažu da su vozači pokazali nedisciplinu za vreme vanrednog stanja. Vozili su brže, u kontrasmeru, nisu stajali na crveno svetlo, rušili su bilborde, kažu u Komitetu za bezbednost saobraćaja i upozoravaju sve koji duže nisu vozili da obrate pažnju na druge učesnike u saobraćaju. Iz MUP-a poručuju vozačima da se ne opuštaju.

– Akcenat će biti na kontroli brzine, kontroli alkoholisanosti, korišćenja pojasa, uz naravno vrlo aktuelnu kontrolu motocikala – ističe Aleksandar Radenković iz Saobraćajne policije.

Svi vozači koji budu vozili brzinom većom od dozvoljene biće po hitnom postupku privedeni u nadležni prekršajni sud.

Izvor: rts.rs