Vase posle 8 godina najzad stigla u Srbiju iz Perua: Robijala 7 godina nevina, a novac za avionsku kartu skupljen je u humanitarnoj akciji

Vase Radović (49), domaćica iz Požarevca, sletela je noćas na beogradski aerodrom i time okončala osmogodišnju agoniju u Peruu, u kojem je nedužna provela sedam godina u zatvoru.

Novac za avionsku kartu iz Lime do Beograda, preko Madrida, sakupili su građani Požarevca u humanitarnoj akciji.

-Presrećna sam što sam se vratila i jedva čekam da vidim svoje ćerke. Hvala svima koji su mi pomogli – rekla nam je vidno uzbuđena Vase po sletanju na beogradski aerodrom.

Podsetimo, ona je u lažnoj nagradnoj igri osvojila putovanje u Peru 2011. godine, ali joj je, pri povratku, u prtljag podmetnuta dr*ga, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora. Zbog dobrog vladanja uslovno je puštena posle sedam godina, ali od tada nije uspevala da se vrati u Srbiju.

Građani su već dva puta sakupili novac za avionske karte, ali su one oba puta propale, zbog birokratskih prepreka, pa je ovo bila „treća sreća“.

Vase je na aerodromu dočekala njena verna prijateljica Vesna Đukić-Delić i poznati požarevački novinar Slobodan Vasić, organizator akcije za kupovinu avionske karte. Doprinos u akciji za povratak Vase dali su i naše Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasada Srbije u Argentini.

Izvor: kurir.rs