Uzeo sam jedan, a zatim još jedan brzi kredit – eh, da mi je tad bila ova pamet

Na internetu se pojavila kratka priča jednog našeg sunarodnika, koji poučen svojim iskustvom, želi sve da nas upozori.

„Svakog dana, na svakom koraku u gradu, na bilbordima, na portalima, na TV kanalima, obaveštavaju nas i nude nam brzi novac, u samo nekoliko koraka. Što bi rekli stari, kad vam je teško dođe vam kao „kec na deset“.

Tako i meni, verujem kao i mnogima od vas, bio mi je potreban novac. Video sam ponudu jedne banke, pa sam nakon ubrzane procedure uzeo 100.000 dinara, činilo mi se vrlo povoljno, jer nije bilo nikakve kamate. U početku je bilo sve ok, ali kasnije sam video da u tome ima mnogo zamki.

Nekako sam vratio glavnicu, ali sam platio a i dalje plaćam penale zbog kašnjenja. Posle nekog perioda kažem sebi, o super, dolazi još jedna rata na naplatu, pa još jedna i još jedna.

Pozajmio sam se u nekoliko banaka, da bih otplaćivao prethodni kredit a sve više dugujem,sad nemam načina da ih vratim. Kamatna stopa raste iz dana u dan, tako da sada ne želim da vam kažem koliko dugujem. Ni iz čega sam sebi napravio problem. Eh, da sam tad imao ovu pamet. Ne bih ni pomislio da uzimam takve kredite. Zato, pamet u glavu, i budite oprezni, nemojte da prođete kao ja.