Uskoro kreće vladavina Vodolije: Vrlo su osetljive i humane osobe, uvek ih treba imati u okolini jer će vas čuvati

Vodolije se predstavljaju na dva načina: s jedne strane kao stidljivi i mirni, a sa druge strane mogu biti ekscentrični i energični. Oba tipa ličnosti veoma su sposobni da vide obe strane, što ih čini osobama koje odlično rešavaju probleme. Iako su veoma prilagođeni energiji koja ih okružuje, vodolije imaju duboku potrebu da budu neko vreme sami i daleko od svega kako bi obnovili energiju. Ključna reč za ovaj znak je “mašta”.

Vodolija je vazdušni znak i kao takva koristi svoj um u svakoj prilici. Ako ne postoji mentalna stimulacija, njoj je dosadno i nedostaje joj motivacije da postigne najbolji rezultat. Ona je simbol čuvara vode, vode koja leči ljude, biljke i životinje i osigurava da se život nastavlja. Zato Vodolije teže da osete udeo u životnom ciklusu i u stanju su da urade bilo šta da bi se on održao.

Zbog želje za slobodom i jednakosti za sve, uvek će težiti da osigura slobodu govora i kretanja kako joj odgovara. Vodolija ima reputaciju hladne i bezosećajne osobe, ali to je samo njen odbrambeni mehanizam protiv prerane bliskosti. Naučiti da veruju drugima i izražavanje emocija na zdrav način su dve veštine koje stiču rastom i razvojem tokom vremena.

Što se tiče ljubavi, ništa ga više ne može privući od kvalitetnog razgovora sa nekom osobom. Kada je u pitanju ljubav, osobe koje ne shvataju olako njihovu iskrenost im najviše odgovaraju. Otvorenost, komunikativnost, maštovitost i spremnost da rizikuju su kvaliteti koji se dobro uklapaju u perspektivu života ovog znaka. Poštenje i iskrenost su od suštinskog značaja za nekoga ko želi dugoročnu vezu sa ovom osobom.

A što se tiče prijateljstva i porodice: Za zbližavanje sa ljudima im treba vremena. S obzirom da su vrlo osetljivi i oprezni za njih bliskost podrazumeva ranjivost, a to se ne shvata olako. Neposrednost vodolija u kombinaciji sa njihovim čvrstim stavovima na neki način ih čini izazovom za upoznavanje. Vodolija će učiniti sve za voljene osobe do tačke samožrtvovanja ako je potrebno. U prijateljima najčešće traže osobine kreativnosti, intelekta i poštenja. Kada je reč o porodici očekivanja nisu ništa manja. Iako imaju osećanje dužnosti prema rođacima, oni neće stvarati bliske veze ukoliko ista očekivanja kao i kod prijateljstva ne budu ispunjena.

Bore se za dokazivanje svojih vrednosti. Vole slavu i pohvalu, ali mrze licemerje i nepoštenje. Njih čovek lako ubedi u svoje stavove i oni ih prihvataju i za njih se bore kao za svoje. Zbog toga vrlo često drugi imaju više koristi od njihovog rada nego oni sami. Srećni su kada mogu nekome da pomognu i zato njihova polja delovanja treba da budu vaspitni rad, socijalno staranje ili lekarski poziv.

Specifični su u poslu i imaju velike ambicije za karijeru – Vodolije unose entuzijazam u posao, imaju izuzetnu sposobnost iskorišćavanja svoje mašte u poslovne svrhe. Karijera koja omogućava razvoj koncepta i demonstracije može dobro da odgovara ovom znaku. “Ja znam” je ključni izraz za vodoliju. Visoki intelekt u kombinaciji sa spremnošću vodolije da dele svoje talente, inspiriše mnoge koji rade u njihovom okruženju. Vizionarski tip, vodolija voli da se uključi u poslove koji imaju za cilj da čovečanstvo učine boljim.

Mnogo veruju ljudima, jako su humani i individualci po svaku cenu, pa često deluju kao egoisti. Imaju urođenu osobinu da uvek prave velike stvari. To retko rade bez društva, jer za njih je najveća kazna da budu sami. Ne bi trebalo da budu obeshrabreni kada osete da se ne ostvaruju svoje ambicije, jer njihova je sudbina da ne postižu svoje uspehe odmah.

Izvor: horoskopius.com