Upoznala sam novu kolegenicu i odmah mi se dopala: Pozvala sam je na večeru da je upoznam sa svojim mužem, a onda je usledio preokret

Nikol Everet (27) iz Londona je u srećnoj vezi sa Tomasom Kinom i njegovom suprugom, Kejti Kin. Ovaj trojac smatra da je njihova veza tek sada potpuna, a Nikol je u njemu, u popularnom slengu, „jednorog“.

Inače, Tomas i Kejti imaju i sedmogodišnjeg sina koji Nikol zove „tetka“. Kejti (39) je organizatorka događaja i u braku je sa Tomasom pet godina. Mnogo pre nego što su ušli u brak, dogovorili su se da njihova veza bude otvorenog tipa.

– Tomas i ja smo jedno drugom odmah na početku veze priznali da nas privlače i druge osobe. Tako je pao dogovor da budemo u otvorenoj vezi, iako se međusobno volimo do ludila – kaže Kejti.

Kejti je Nikol upoznala putem posla, i brzo su osetile međusobnu privlačnost. Malo po malo, Nikol je postala devojka ovog para i uselila se u njihov dom.

– Ja sam u ovoj vezi jednorog. Tako se u slengu naziva treća osoba koja se pridružuje postojećem paru. Poliamorne veze su, po nama, vrlo zdrave i ohrabrujuće jer razbijaju monotoniju života u paru – kaže Nikol.

– Čim sam upoznao Nikol, između nas se desila privlačnost. Ni u jednom trenutku nikome od nas nije bilo neprijatno. Praktično smo odmah uskočili u krevet i od starta je bilo sjajno – kaže Kejti.

Niko od njih ne strahuje da bi ovaj trojac mogao da ugrozi brak Tomasa i Kejti.

– Ja sam u dogovoru došla kao jednorog, a Kejti i Tomas imaju solidan brak, ja to niti mogu niti želim da pokvarim – kaže Nikol.

Inače, pripadnici ove trojke i dalje izlauze sa drugim ljudima. Međutim, zajednički dogovor je da niko osim Nikol ne ulazi u njihov brak. Dakle, svaki odnos koji ostvare van toga je kratkotrajan.

Takođe, imaju i dogovor da svako od njih obavezno koristi zaštitu u takvim izletima, a ako se desi da je ne koriste, obavezan je detaljan pregled pre odnosa u braku.

Tomas i Kejti kažu da predano rade na svom braku i da ga zato neće ugroziti ni Nikolin dolazak niti odlazak.

– Kejti i ja imamo čitav jedan život iza sebe, uključujući i dete. Volimo se do ludila i dolazak Nikol nas nije poremetio, kao što nas neće poremetiti ni njen odlazak, ukoliko reši da ode i zasnuje svoju porodicu – kaže ovaj bračni par, zaključujući da smatraju da su u boljem braku od većine parova.

– Umesto da lažemo jedno drugo i krijemo se, otvoreno govorimo o svojim potrebama i željama i ispunjavamo ih jedno drugom. Sreća ne dolazi u konvencionalnim kutijama. Svako ima svoju sreću, i treba hrabrosti da je ispunite sebi – zaključuju oni.

Izvor: zena.blic.rs