Umorna sam da budem umorna: Ispovest žene koja je radila danonoćno, a onda se jednostavno srušila

Amber Koster iz Londona bila je poslovna žena.

Podlegla je pritiscima posla i očekivanjima drugih, uključujući I sebe. Ona je otelotvorenje čitave generacije pogođene takozvanim sindromom sagorevanja, jednim od najvećih problema u društvu.

Radila sam bez prestanka. Moja veza sa kancelarijom bila je poput ljubavne veze. Ja to nazivam svojom „najvećom ljubavnom vezom“, jer mi se od tada čini tako važnom.

2017. godine, Amber Coaster sa sedištem u Londonu bila je ambiciozna starija poslovna žena u uspešnoj kompaniji, pa je u kasnim 20-ima putovala širom sveta zahvaljujući poslu, piše BBC.

„Na papiru mi se život činio savršenim. Istovremeno sam ignorisala jasne znakove da nešto nije u redu sa mnom. Hronični umor, migrene, bolovi u stomaku, kožni osip i ekcemi bili su češti. Lekar opšte prakse dijagnostikovao mi je ponovljeni virus povezan sa uvećanim limfnim čvorovima.

Posle toga uzela sam nedelju dana odmora da se oporavim, ali nisam bila ništa bolje. Odjednom sam osetila da gubim reči, nisam mogla ni da govorim normalno. Nisam mogla da šetam po radnjama, samo bih stala da se naslonim na zid.

Dve nedelje odmora i oporavak se pretvorio u šest meseci, a lekar me je poslao na sve moguće testove da vidim šta zaista nije u redu. Samo sam plakala, nisam znala šta nije u redu sa mnom i osećala sam se kao luda. Međutim, moj instinkt mi je govorio da nešto nije u redu.

Ono što lekari nisu znali, a Amber nije ni pomislila, bila je činjenica da je izuzetno vredno radila. Redovno je ustajala u 5.30 ujutro da bi slala e-poštu i radila sve do do 23.30, kada bi samo otišla u krevet i otkazala sve planove za vikend kako bi mogla da radi. Čak i kada je pokušavala da radi manje, bilo joj je nemoguće da se jednostavno „isključi“.

Svoju kompaniju, u kojoj je radila kao menadžer, opisala je kao bezobzirnu, agresivnu kompaniju usredsređenu isključivo na profit. Napravili su softver koji im je omogućio da rade 24/7, tako da se Amber osećala kao da postaje deo njihove tehnologije. Napokon sam otišla kod psihijatra, shvatajući da problem nije u mom telu, već u slomljenoj psihi. Fizički simptomi sagorevanja često su alarm, objašnjavaju lekari.

Ugroženo mentalno zdravlje. Na forumima radnici redovno ostavljaju komentare poput „Muka mi je čim sednem za svoj sto“, „Boli me glava“, „Uopšte ne mogu da se odmorim“, što svedoči o ranjivom mentalnom zdravlju zaposlenih. Žene su u proseku čak i više pod stresom od muškaraca, jer pored poslovnih obaveza imaju porodične i kućne obaveze.

Znaci upozorenja za „iscrpljenost na poslu“ su dugotrajna nesanica, nemogućnost rešavanja određenih problema iz glave, povlačenje iz društvenog života i hronični umor.

Sindrom sagorevanja pogađa radnike i šefove i što su duže na poslu, to su manje motivisani. Takvi radnici često kasne na posao, manje su produktivni, ne slažu se sa kolegama, imaju emocionalne ispade i često su na bolovanju, kažu stručnjaci. Amber se uspešno oporavila i vratila na posao.

Pri tom se predomislila, počela je da traži normalnu raspodelu posla, jasnije ciljeve i bolju organizaciju, kao i slobodno vreme od kojeg nije odstupala.

Kada je želela da primeni taj princim na celu kompaniju, reakcije su bile pomešane. Neki menadžeri su je obeshrabrili, rekavši da neke radnike treba „gurnuti“ da bi bili produktivniji i da neki jednostavno normalno funkcionišu pod visokim nivoom stresa i obaveza i da je to njihov lični izbor.

Kao rezultat toga, odlučila je da se povuče i osnovala svoju firmu čija je misija da „pomogne kompanijama da pronađu ravnotežu između poslovnih ciljeva i blagostanja zaposlenih“. U međuvremenu je kupila kuću i udala se, pa je počela da trči maraton.