U Vladi Srbije sekretar dolazio zaražen na posao, u Nemanjinoj ima još obolelih

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Branislav Blažić jeste prvi slučaj člana Vlade Srbije zaraženog koronavirusom, ali najverovatnije nije jedini.

Vest da je Blažić pozitivan na ovaj virus podigla je na noge sve ministre i Vladine službenike, jer se otkrilo da je on u prethodnim danima, osim na svom radnom mestu u zgradi SIV 3, dolazio na sastanke i u Nemanjinu 11, i to u salu gde se održavaju sednice Vlade.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je Blažić boravio u sali gde se sastaju ministri. – Blažić je iz Kikinde. Ali on je bio na sednici odbora u Vladi, tamo gde se drže sednice Vlade. To znači da je bio u kontaktu s jednim krugom ljudi, a ima i drugih koji su unutar Vlade ili unutar ministarstava mogli da dobiju taj virus, govorim o zaposlenima… Ne znam da li ima novih zaraženih u Vladi i ministarstvima, govorim o onima koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, kao što su Blažić ili naše diplomate u Ženevi – izjavio je Dačić.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže za Kurir da je Blažić pre osam dana bio pozitivan na testu na koronavirus. – Zaposleni u ministarstvu zasad ne pokazuju nikakve simptome tog virusa, a četvoro koji su bili u direktnom kontaktu s njim su u kućnoj izolaciji. Zasad su svi dobro i niko nema simptome korone. Naravno, odmah po saznanju da je Bane oboleo od koronavirusa dezinfikovali smo sve prostorije u ministarstvu u kojima je boravio i preduzeli sve potrebne mere – rekao nam je ministar i dodao da je u stalnom kontaktu s Blažićem, koji se, kako kaže Trivan, oseća dobro.

Izvor: kurir.rs