U svetu je danas zanimljiv praznik: Slavi se dan švalera i ljubavnica

Sutra je svetski dan ljubavi i sutra će mnogi slaviti Dan zaljubljenih, a da li ste znali da se danas takođe slavi. Danas je dan svih švalera i ljubavnica.
Dan uoči 14. februara u Americi i zemljama Zapadne Evrope, posebno u Velikoj Britaniji, obeležava se nezvanični dan ljubavnika.

Dan ljubavnice, kako piše britanski „San“, odabran je kao dan za slavlje partnera koji iz raznoraznih razloga kriju svoju ljubav.

– Danas većina nevernih žena i muškaraca proslavljaju zabranjenu vezu ili seks-aferu, a sutra će imati reprizu proslave sa stalnim partnerima – piše „San“.

Jedan sajt za sklapanje vanbračnih veza, nedavno je sproveo istraživanje koje je pokazalo da 52% brakolomnika svoju tajnu vezu proslavlja 13. februara.

Pokloni koji se tada razmenjuju mnogo su smeliji i bezobrazniji nego oni koji su rezervisani za stalne partnere.

– Ljubavnici su dosta opušteniji, pa zato biraju i malo bezobraznije poklone, dok stalni partneri igraju na sigurnu kartu – kažu bračni terapeuti.
Zanimljivo je da je 5% ispitanika izjavilo da će Dan zaljubljenih slaviti sa svojom tajnom ljubavi sutradan posle praznika, a čak 12% preljubnika je izjavila da će biti sa ljubavnicom ili ljubavnikom baš na Dan zaljubljenih.

Izvor: srbijadanas.com