U Srbiji 384 zaražena do 15 sati, 81 osoba više: Od danas se vrši masovno testiranje na korona virus

U Srbiji su, prema poslednjim podacima, u Srbiji je danas do 15 sati registrovan još 81 slučaj pozitivnih na korona virus što je ukupno 384 registrovanih slučaja.

U Republici Srbiji su do 15 časova 25. marta 2020. godine registrovana ukupno 384 potvrđena slučaja COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova, 25. marta 2020. godine testirani su uzorci 245 osoba od kojih je 81 pozitivno i 164 negativno na novi korona virus. Do 15 časova 24. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1161 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Banka Poštanska štedionica: Isplata penzija na 184 lokacije. Banka Poštanska štedionica je saopštila da je počela isplatu drugog dela februarske penzije na 184 lokacije, na kojima je od danas omogućila, za sve korisnike penzija sa navršenih 65 i više godina, isplatu i putem jednokratnog ovlašćenja koje nije potrebno overavati. Izdavanje ovlašćenja mora se obaviti beskontaktno, napominju iz Banke i podsećaju da je u svakom trenutku neophodno održavati bezbednu distancu od dva metra i nakon dostave penzije izvršiti dezinfikovanje ruku. Tekst jednokratnog ovlašćenja moguće je preuzeti sa sajta banke www.posted.co.rs , ali se može sastaviti i u slobodnoj formi, uz obavezno navođenje ličnih podataka penzionera i lica koje se ovlašćuje, broj tekućeg računa, naziv banke i iznos koji se isplaćuje (brojem i slovima). Ovlašćenje mora biti potpisano kako bi bilo validno.

Nikodijević: U Beogradu ima dovoljno zaštitnih maski. U Beogradu ima dovoljno zaštitnih maski, pre svega za komunalne radnike, pripadnike komunalne milicije, ali i za sve one koji u toku vanrednog stanja imaju svoje obaveze radi boljeg funkcionisanja grada, izjavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. On je podsetio da je juče stigla donacija od 120.000 maski koje je poslalo Udruženje kineskih privrednika koji žive i rade u Beogradu i dodao da Grad i na druge načine obezbeđuje maske za svoje potrebe.

„Nama je važno da maske imaju vozači GSP-a, komunalni milicajci, radnici Sekretarijata za socijalnu zaštitu koji rade specifičan posao poput geronto-domaćica koje obilaze najstarije, ali i ljudi koji rade u centrima za socijalni rad, kao i volonteri u opštinskim kol-centrima jer i oni izlaze na teren“, istakao je Nikodijević gostujući na TV Studio B, saopštila je Gradska uprava.

Požarevljanin Živorad Đurić, inicijator mnogih humanitarnih akcija, donirao je danas novčana sredstva Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Subotica. Đurić je pozvao sve građane Srbije, koji su u mogućnosti, da slede njegov primer i pomognu u teškoj situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja zbog koronavirusa.

Policija iz Kruševca i Trstenika će po nalogu nadležnih tužilaštava podneti krivične prijave protiv četiri osobe, zbog kršenja mera samoizolacije. U pitanju su trojica Kruševljana koji nisu pronađeni na adresi prebivališta, starosti 50, 37 i 20 godina. U Trsteniku je reč o mladiću od 21 godine.

Na kosovskoj teritoriji potvrđena su 63 slučaja zaraze korona virusom, od kojih je 28 hospitalizovano na Klinici za infektivne bolesti, a njihovo stanje je stabilno. Osam pacijenata je na respiratorima.

Mladi iz Trstenika i 3 Kruševljanina prekršili samoizolaciju. Policija iz Kruševca i Trstenika će po nalogu nadležnih tužilaštava podneti krivične prijave protiv četiri osobe, zbog kršenja mera samoizolacije. U pitanju su trojica Kruševljana koji nisu pronađeni na adresi prebivališta, starosti 50, 37 i 20 godina. U Trsteniku je reč o mladiću od 21 godine.

Na Kosovu 63 zaražena korona virusom, 28 u bolnici. Na kosovskoj teritoriji potvrđena su 63 slučaja zaraze korona virusom, od kojih je 28 hospitalizovano na Klinici za infektivne bolesti, a njihovo stanje je stabilno. Osam pacijenata je na respiratorima.
Izvor: kurir.rs