U rukama Sretine iz Ljubića proradi svaki akumulator: Nema Čačana koji joj nije skinuo kapu

I dok se većina žena odlučuje da u kućnoj radinosti pravi torte i kolače, Sretina Kovačević iz Ljubića odlučila je da isprlja ruke i bude serviser za akumulatore. Ona je jedina žena koja se u zapadnoj Srbiji bavi ovim poslom, a verovatno i šire.

“Sve je počelo sasvim slučajno, muž mi je električar, pa sam uz njega učila malo po malo i onda kad sam ostala bez posla, shvatila sam da ovo može biti moje buduće zanimanje”, kaže za RINU ova vešta žena.

Duže od tri decenije ona popravlja akumulatore i ne pita za vrstu, ispod njenih majstorskih šaka rešenje se pronalazi za male, ali i za one od 220 ampera koji pokreću šlepere.

“Kad me vide u radionici sa mantilom, najviše se iznenade deca i govore roditeljima – vidite, žena masjtor”, priča Sretina.

Kad je uz muža počela da radi u servisu nije da nije bilo nepoverljivih mušterija koje sudbinu svog akumulatora nisu hteli da prepuste jednoj ženi, međutim ona ih je znanjem i veštinom razuverila.

“Sada već imam i stalne mušterije koji kod mene dolaze i iz drugih gradova. Dobar glas, daleko se čuje. Posao nije težak kad se voli, ja sam naučila sve tajne ”, kaže kroz šalu Sretina.

Ovaj ženski majstor ne libi se čak ni da izađe na teren i pomogne vozačima u nevolji, pa Sretinu vrlo često možete videti kako menja akumulatore nasred ulice. O njenom radu, ipak najbolje govori Knjiga utisaka koja stoji u radionici i u kojoj se samo nižu hvalospevi i zadovoljne mušterije.

Izvor: rina.rs