Trogodišnje dete nestalo je u šumi punoj medveda: Dva dana kasnije je bilo pronađeno, a ono što je reklo spasiocima je neverovatno

3-godišnji Kejsi Hatavej, koji je preživeo dva dana u šumi na niskoj temperaturi u američkoj državi Severna Karolina, rekao je policiji i porodici da ga je čuvao prijateljski nastrojen medved, koji je stalno bio s njim.

Spasioci koji su čuli plač deteta, pronašli su ga u večeri 24. januara, smrznutog i mokrog, ali na bezbednom. Nestao je 22. januara u tako lošim uslovima da je potraga otkazana.

Šerif oblasti Krejven, Čip Hjuz, izjavio je da je Kejsi imao „prijatelja u šumi koji je stalno bio s njim“, napisao je britanski “Guardian”.

Šume Severne Karoline su pune crnih medveda, podseća ovaj list. Hjuz je izjavio da se dete 22. januara igralo sa još dvoje dece u vrtu njegove bake u Ernul, ali se nije vratilo kući s njima.

U potrazi za nestalim detetom učestvovali su i helikopteri, bespilotne letelice, jedinica posebno obučenih pasa i ronilaca, kao i stotine volontera. Međutim, do 24. januara vremenski uslovi su se toliko pogoršali da su vlasti apelovale na volontere da ostanu kod kuće.

„On je istinski borac“, rekao je Hjuz, dodajući da su spasioci morali da prođu kroz vodu čiji je nivo dopirao do struka da bi došli do deteta koje je bilo visoko samo 66 centimetara.

Šerif je izjavio da je dete imalo samo nekoliko ogrebotina i jedino što je tražio je voda i da vidi svoju majku.