Trka u donjem vešu održana na Dorćolu: Golišavi trkači pretrčali 1,6 km

Samo u donjem rublju i sa kapicama na glavi, više od 100 ljubitelja trčanja učestvovalo je u trci u donjem vešu, iliti Underpants Run, koja je održana na Dunavskom keju. Golišavi trkači pretrčali su 1,6 kilometara, a najbrži među njima bio je Pančevac Aleksandar Dugić (17).

Jači pol obučen samo u bokserice, a hrabre dame u gaćice i brushaltere iznenadili su građane koji su u subotu šetali Dorćolom. Trening zagrevanja pred trku, prolaznici su pomno pratili. Komentarisali su i kostime takmičara, koji su svoj izgled „začinili“ maskama za lice, perikama, i drugim zanimljivim rekvizitima poput plašta.

Start je sviran tačno u podne, a najbrži među takmičarima bio je tinejdžer Aleksandar Dugić, kome je ovo bio prvi put da trči u donjem vešu.
– Ovo je prvi put da trčim u boksericama – rekao je ovaj Pančevac kroz osmeh. – Treniram atletiku u klubu Panonija Pančevo, pa mi nije bilo teško da istrčim ovu milju.

U kategoriji dama, na cilj je najbrže stigla Jovana Kulušić (23) iz Rume. Želela je da se oproba u trčanju na ovoj kratkoj relaciji, i u tome je uspela.

Organičenja za prijavljivanje nisu postojala i učešće je bilo besplatno. Svako ko je bio spreman da se skine i trči na hladnoći bio je dobrodošao.

Među hrabrim damama bile su ćerka i majka, Teodora Jović (13) i Natalija Karanović (43).

Da su vremenski uslovi za trčanje bili idealni, potvrdio je Lazar Pavlović (39), koji je osim gaća na sebi imao još i leptir-mašnu.

Izvor: novosti.rs