TRIK ZLATA VREDAN: Večeras pred spavanje OBAVEZNO OVO URADITE U SOBI!

Limun je prirodni antiseptik, čiji svež miris može da vas preporodi, i to bukvalno preko noći!

Takođe, ovaj citrus popravlja raspoloženje ukoliko ste podložni promenama raspoloženja ili depresiji. Svake večeri, pred spavanje, rasecite limun na četiri dela, malo ga posolite i stavite na tanjirić koji ćete ostaviti na noćnom ormariću.

Soba će vam divno mirisati, lepše nego veštački osveživač vazduha koji su pritom i puni hemikalija. Lakše ćete disati, a ako ste prehlađeni, patite od astme ili alergije, udisanje vazduha ispunjenog mirisom limuna zaista može da vas preporodi. Osim što normalizuje krvni pritisak, ova voćka odbija i komarce i ostale insekte, tako da ćete se probuditi osveženi, bistrih misli i bez promuklog grla.

Limun može da vam pruži svakodnevnu pomoć, bez obzira na zdravlje. Ubraja se u jednu od najzdravijih namirnica i to je opšte poznato. Sadrži vitamine A, C i E, kao i bakar, hrom, kalijum, gvožđe i magnezijum. Sve ovo zajedno utiče na sprečavanje starenja ćelija u organizmu, ali i na njihovu regeneraciju.

Evo zašto treba da ZAMRZAVATE LIMUN svaki dan:

Nova studija je pokazala da lemonoidi, prirodna jedinjenja prisutna u limunu i drugim citrusima, sprečavaju razvoj ćelija raka, naročito raka dojke.

Naučnici kažu da pri konzumiranju limuna ništa ne treba da se baci, ni sok ni seme ni kora. Kora zapravo sadrži 5-10 puta više vitamina nego sok od limuna.

Pored toga, limun pomaže u oslobađanju tela od toksina, ima antibakterijska i antiparazitska svojstva, reguliše krvni pritisak, deluje kao antidepresiv i odličan je u borbi protiv stresa i neuroloških poremećaja.

Međutim, mnogi ne vole da jedu koru od limuna zbog njene gorčine, ali postoji jedan zanimljiv trik kako da to prevaziđete.

Uzmite jedan organski, neprskani limun, dobro ga operite i stavite u zamrzivač. Možete ga staviti celog, a možete ga i iseckati.

Kada se limun zamrzne, izvadite ga i narendajte.

Tako narendanog ga možete dodati u salatu, sladoled, supu, žitarice, nudle, omiljeno piće ili neki drugi obrok.

Pored novog ukusa u kom ćete uživati, bićete i zdravi.

Izvor: bktvnews.com