Tretman čišćenja organizma pirinčem: Za mesec dana se oslobodite svih toksina i izgubite višak kilograma

Pirinač je neverovatno zdrav, veoma hranljiv i izuzetno jača telo. Ima visoki nutritivni nivo, a važan je izvor kompleksnih ugljenih hidrata, proteina i biljnih vlakana. Bogat je i mineralima: najviše ima fosfora (116 miligrama) i kalijuma, a nešto manje magnezijuma, sumpora, gvozđa, kalcijuma, cinka, mangana, kobalta, bakra, fluora.

Pirinač se prvenstveno upotrebljava za ishranu ljudi jer je veoma lako svarljiv, blago deluje na sistem za varenje i baš retko poteškoće u varenju. Pirinač u trgovinama možemo dobiti kao integralan tamni ili rafinirani beli. Smeđ pirinač sadrži više vlakana, vitamina E, fosfora i kalcijuma, i beli je pirinač dobar izvor vitamina B, gvožđa, fosfora i magnezijuma. Zrno sadrži oko 60 – 70% ugljenih hidrata, oko 6 – 8% belančevina, oko 2% masti, oko 10% celuloze i oko 6% mineralnih materija.

Dobre stavke integralnog pirinča na zdravlje su: poboljšava probavu (velike količine prehrambenih vlakana), pomaže održavanju optimalne telesne mase (duži osećaj sitosti radi vlakana), antioksidativni efekat-zaštita ćelija (fitonutrijenti, mangan, selen…), poboljšava rad srca (magnezijum-opušta živce i mišiće i štiti od oksidativnog stresa).

Svi mi u suštini znamo da je zdrav život jedini pravi izbor, ali pre nego što se odlučite za taj korak, morate pročistiti i izbacini sve toksine iz organizma. Pirinač je idealan u tome, evo i na koji način:

Recept za čišćenje organizma pirinčem:

Treba da nabavite organski pirinač, zatim izmerite onoliko kašika koliko godina imate, lepo ga isperite i stavite u veliku staklenu teglu. Sipajte toplu prokuvanu vodu u toj tegli, zatvorite je, pa odložite u frižider da odstoji preko noći. Sledećeg jutra iscedite vodu iz tegle i uzmite jednu kašiku pirinča odatle (tako da se formira brdašce). Tu kašiku pirinča prokuvajte u drugoj, običnoj vodi, pa je pojedite na prazan želudac i to pre 07:30h. Pirinač u tegli koji vam je ostao ponovo prolijte prokuvanom i prohlađenom vodom i ostavite da stoji u frižideru do sledećeg jutra. Postupak ponavljajte sve dok ima pirinča u vašoj tegli.

Tokom dana ne zaboravite da snadbevate telo tečnošću u vidu vode i prirodnih čajeva. Nakon konzumniranja pirinča poželjno je da ništa ne jedete i ne pijete naredna dva do tri sata.

Ova metoda će vam sigurno pomoći da pročistite creva od toksina, zglobove, ali i krvne žile. Takođe, ona povoljno utiče na regulisanje rada metabolizma i na gubitak kilograma. Treba napomenuti da čišćenje organizma pirinčem nema trenutni efekat, već do promene dolazi vremenom.

Promene ćete primeniti nakon dve nedelje, a primetićete da se organizam čisti i tako što će se se boja urina promeniti – jer putem njega i stolice toksini se i izbacuju.