Torbica, Čvarkov i Boškić napravili omaž Goranu Paskaljeviću: Mesi, mesi, neće da ti škodi

Zvala se sasvim obično – Jagodinka Simonović. Mirisala je na sveže testo, slane perece i pekarski kvasac.

Retko ko nije izgovorio ovu repliku iz kultnog filma „Varljivo leto ’68“ Gorana Paskaljevića, a ona je završila i u epizodi serijala „Državni posao“, a u njoj su glavni junaci Đorđe Čvarkov, Dragan Torbica i Boškić.

Nezaboravna scena u kojoj Slavko Štimac hvata za gr.di lepu pekarku Jagodinku Simonović (igra je Dragana Varagić) jedna je od najpoznatijih u srpskoj kinematografiji, sada su pokušali ponovo da je odigraju Boškić i spremačica (Dejan Ćirković i Tanja Pjevac).

– Nekako smo svi, kad je prem.nuo Goran Paskaljević, znali da moramo to uraditi. Mi ljudima koje poštuje odajemo omaž. Paskaljević je umetnik na čijim filmovima smo svi odrasli. Tekst za potrebe snimanja je napisao naš scenarista Mlađa. Na ovaj način se opraštamo od velikog umetnika – kaže Dejan Ćirković i nastavlja:

– Tanja je odmah pristala. Ona je naša omiljena glumica i mislim da nam je scena uspela. Nisam uspeo da to dočaram i odigram kao Slavko Štimac, ali je ipak to omaž – kritičan je Ćirković.

Čuveni Boškić kaže da je spreman da mu viču na ulici: „Mesi, mesi, neće da ti škodi.“

– Nekom će ta šala šala sigurno pasti na pamet – zaključuje glumac.

Kremacija srpskog reditelja Gorana Paskaljevića zakazana je za ponedeljak na čuvenom groblju Per Lašez u Parizu. Nekrolog reditelju svetskog glasa održaće Pjer-Anri Delo, njegov prijatelj, kum i najbolji poznavalac stvaralaštva reditelja, čija je smrt šokirala nebrojene poštovaoce širom sveta. Urna Gorana Paskaljevića biće kasnije položena u Srbiji.

Izvor: kurir.rs