Toma Zdravković pevao je mnogim ženama, a samo jednu je voleo: Evo ko su Danka, Ljiljana, Jelena, koje je opevao

Ne postoji osoba koja ne zna bar jednu pesmu legendarnog pevača Tome Zdravkovića. Skoro svako je barem jednu bivšu ljubav isplakao slušajući neku od Tominih pesama.

Kako kažu najbliži Tomini prijatelji i sam je sve svoje ljubavi preboleo uz pesmu i posvetio im neku. O svakoj ženi koja mu je bila draga otpevao je po neku pesmu, samo onu koju je najviše voleo nigde nije spomenu.

Olivera Katarina, Tomina kuma, ističe da je Zdravković jedino voleo Slavicu. Međutim, ona je prerano napustila ovaj svet, sa nepunih 20 godina. Njoj je Toma posvetio pesmu „Buket belih ruža“. Mada, ona se sakrivena, nalazila u svakoj Tominoj pesmi.

Pesmu „Za Ljiljanu“ posvetio je glumici Ljiljani Blagojević, koju je upoznao na jednom snimanju. Ona vrlo rado govori o tome i kaže kako ju je bilo sramota zbog toga.

„Ništa nije izmišljao, sve što je opevao stvarno mu se i dešavalo. Život je pisao pesme, a Toma ih je samo zapisivao. Zato su i danas veliki hitovi. Nema čoveka koji se u nekom trenutku svog žvota ne pronađe u Tominim pesmama. Bio je izuzetno emotivan i teško je podnosio ljubavne rastanke. Sećam se, kada se razveo od treće žene, Nade, deset dana bio je van sebe. Mnogo je suza proliveno dok nije nastala pesma “Nado, Nado”. Eto, takav je bio moj Toma“, jednom prilikom ispričao je njegov brat.

Čuvenu pesmu „Danka, volim te“, Toma Zdravković posvetio je poznatoj TV voditeljki Danki Novović. Danka je na to saznanje burno reagovala.

„Bila sam ljuta, nisam htela da govorim sa njim. Kasnije shvatila da je malo žena kojima je, s toliko emocija, otpevana tako lepa pesma“, govorila je Novovićeva.

Toma Zdravković nije pisao samo o svojim ljubavima. Jednu pesmu napisao je i za suprugu njegovog brata Novice, Jelenu. Novica i Jelena su se posvađali, a ona je Toma, pijan, u kafani napisao pesmu za snajku. To je čuvena pesma „O, gde si Jelena“.

Nema sumnje da je Toma bio čovek satkan od ljubavi.

Izvor: stil.kurir.rs