Tokom jutarnjeg programa predstavnici taksista i CAR-GO žestoko se posvađali, pa jedan od njih napustio emisiju (VIDEO)

Taksisti su najavili da će danas ponovo blokirati ulice prestonice. Nezadovoljni radom Komunalne milicije i navodnim nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je „komunalcima“ dao sva ovlašćenja da nelegalne prevoznike sklone sa ulice, na gradske saobraćajnice izaći će nekoliko udruženja.

Aleksandar Bjelić iz Udruženja taksista Srbije i Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo bili su gosti jutarnjeg programa gde je trebalo da govore o protestu takstista.

Guberinić je u jednom trenutku optužio Bjelića da „preko svog Udruženja poziva na kaznu za CarGo, pa je pokazao i tvit Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Sitaba.

Tu je nastao haos i dvojica sagovornika su se posvađala. Bjelić je negirao da je predstavnik Sitaba, dok ga je Guberinić i dalje optuživao za pr.tnje.

Nakon što je predsednik kompanije Car.Go Bjelića u jednom momentu nazvao krim.nalcem, predstavnih taksista je krenuo da napusti studio. Voditelj je pokušao da ih smiri, ali bezuspešno. Na kraju je Guberinić napustio studio, a Bjelić je odlučio da ostane.

„Mi nemamo veze s tobom organizacijom koja je uputila pr.tnje, ali dobro što je to sada izrečeno, postoje sudske istance kojima ću se obratiti. Želim da se zahvalim predsedniku, premijerki, ministarki Mihajlović na podršci koju pružaju taksistima. Oni su učestvovali u donošenju Zakona o sređivanju prevoza u Srbiji“, rekao je Bjelić.

On je dodao da taksisti protestuju jer na tržištu postoje ljudi koji ne rade u skladu sa Zakonom.

„Protestne vožnje će kretati u 13 časova i trajaće sledeće nedelje na četiri destinacije – Blok 70, Obrenovački put, Hala Pionir i kod Kumodraške ulice“, kazao je Bjelić.

Inače, zahtev svih taksi udruženja koja će izaći na ulice je isti – da komunalni milicioneri rade svoj posao i kažnjavaju nelegalne prevoznike.

Izvor: kurir.rs