Tito iu Sopota 30 godina na vlasti: Živorad Milosavljević biran čak devet puta

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević svojevrsni je rekorder, jer ove nedelje obeležava čak trideset godina provedenih na mestu prvog čoveka ove beogradske opštine.

Prvi put je imenovan na tu funkciju davne 1989. godine, zatim je biran devet puta u četiri države – najpre u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, potom u Saveznoj Republici Jugoslaviji, u Srbiji i Crnoj Gori, a na posletku u Republici Srbiji.

Milosavljević za Kurir kaže da nije svestan ovog jubileja.

– Sve ove godine sam obavljao svoj posao u korist svojih sugrađana. Svi se znamo na ovim prostorima. Njihova podrška, koju imam svih ovih godina, najbolja je potvrda da saradnici i ja radimo dobro za ovo mesto i interese građana. Oni su to uvek prepoznali i ocenjivali na izborima – kaže Milosavljević.

Ističe da mu ne smeta poređenje s bivšim predsednikom SFRJ Josipom Brozom Titom, čiji portret drži u svojoj kancelariji.

– Naravno da mi ne smeta poređenje s Titom, on je ostavio značajan trag kad je u pitanju životni standard građana na prostorima bivše SFRJ – zaključuje Milosavljević.

Izvor: kurir.rs