Tajna prepiska iz Brusa: Jutka radio za Vuka Jeremića, Vučiću iza leđa – sedeo na dve stolice

Milutin Jeličić Jutka, donedavno predsednik opštine Brus, pred predsedničke izbore 2017. paralelno je radio kampanju za Vuka Jeremića i Aleksandra Vučića, a Kurir je sada došao u posed prepiske između Jeličića i njegovog saradnika u kojoj mu sugeriše da moraju da budu obazrivi da ih ne otkriju naprednjaci.

Mediji su početkom godine objavili slike Jeličića na tribinama Vuka Jeremića tokom kampanje za predsedničke izbore, a bivši predsednik opštine Brus je u intervjuu za naš list rekao da je samo jednom išao na miting lidera Narodne stranke. Kako je naveo, on je tada bio udruženje građana, išao je da vidi šta nudi Jeremić, da bi nedugo zatim izabrao da se učlani u SNS.

Međutim, istina je da je on tada bio član Nove Srbije (stranke Velje Ilića) i da je sedeo na dve stolice – radio je kampanju i za Jeremića i za Vučića, a Kurir je sada došao do dokaza.

Jeličić je sa svojim timom, uključujući i neke zaposlene u Opštini Brus, skupljao potpise za kandidaturu i Jeremića i Vučića, prvo za lidera SNS, a nekoliko dana kasnije, u drugoj kancelariji, i za Jeremića. Određivao je svoje ljude koji će biti koordinatori kod Jeremića za taj kraj i pazio ko će od njih ići na sastanke u Beograd, da ih naprednjaci ne bi ulovili.

– Ti (i) Bubac (Dragoljub Marković, predsednik TO Brus) ne treba da budete koordinatori a Janačko (Aranđel Stojković, tada Jeličićev zamenik u Opštini) kako hoće. A za BG Janačko bi trebalo da se pojavi, a ti i Bubac kako hoćete. Samo se bojim da me ovi iz SNS ne napadaju i prozivaju za vas dvoje. A Janačko za njega imam odgovor – on je URS, nije NS – napisao je Jeličić svom saradniku u SMS poruci, kao i:

– A ako hoćeš baš da ideš sa Janačka (Aranđel Stojković) za BG sutra, ne branim ti. Kako hoćeš. Mislim da nije poželjno da te vide gore i Bupca (Dragoljub Marković). Zameriće mi ovi iz Kruševca, oni su osvetnici.

Posle kraćeg ubeđivanja, Jeličić je napisao saradniku: „Pa kako misliš da ideš gore? Onda moraš s njim, videće te. Ja ako moram nekog žrtvovati, ja ću njega. A ti kako hoćeš. Ako misliš i ti da budeš u tom košu, onda OK. Nemoj da bude posle da ti nisam rekao, a Bubac neće…“

Izvor: kurir.rs