Svi su obožavali seriju „Bolji život“, a ovo niko nije primetio: Ovo su detalji sa snimanja, u stvarnom životu ne bi moglo da bude tako

Seriju „Bolji život“ gledala je i obožavala je cela bivša Jugoslavija, a koliko je i danas popularna govore česte reprize, ali i mnoge replike koje su ušle u svakodnevni govor.

Serija je premijerno počela da se emituje 6. januara 1987. godine, a poslednja epizoda je prvi put emitovana 1991. godine. Zato ona nosi epitet poslednje jugoslovenske serije, jer su svega nekoliko dana nakon okončanja serije Slovenija i Hrvatska proglasile nezavisnost od SFR Jugoslavije.

Glavne uloge su fantastično odigrali Marko Nikolić, Svetlana Bojković, Boris Komnenić, Dragan Bjelogrlić i Lidija Vukićević.

Malo ko je znao to da je Svetlana Bojković bila premlada za ulogu Emilije Popadić, majke Saše, Bobe i Violete.

Ona je svega 15 godina starija od Lidije Vukićević, a tek 10 od Borisa Komnenića, pa po tom parametru nikako nije mogla da im bude majka, iako je takva postavka stvari na malim ekranima.

Postoje i glumci koju su odbili ulogu u seriji, kao na primer Dara Džokić.

Dara je imala previše obaveza u pozorištu, pa nije mogla da prihvati angažman, koji je kasnije proslavio njene koleginice Svetlanu Bojković, Lidiju Vukićević i druge. Dara Džokić je tada imala tridesetak godina i mogla je da igra i Emiliju i Violetu Popadić.

– Odbila sam „Bolji život“, što malo ko zna. Trebalo je da igram jednu od glavnih uloga. Tada sam radila mnogo u pozorištu, i nisam ni bila svesna koju će gledanost imati ta serija. Ne kajem se ni zbog jedan svog postupka, jer je tako trebalo da bude – izjavila je Dara Džokić u jednoj TV emisiji.

Lepa Brena je trebalo da igra ulogu Nine Andrejević.

– To je bilo davno i više se ne sećam ko me je sve zvao. Nisam imala vremena da radim serije, jer snimanje može da traje i dve godine, već samo filmove. Bila sam prezauzeta nastupima i turnejom širom bivše Jugoslavije i sveta. Snežana Savić je profesionalac i maestralno je odigrala ulogu, što ja sigurno ne bih umela – izjavila je Lepa Brena svojevremeno.

Izvor: kurir.rs