Svi ga zovu kraljem, a pre 10 godina je zaista krunisan: Snimak sa svadbe gde je Šaban dobio krunu od pravog zlata optočenu rubinima i smargdima

Koliki je kralj, veliki umetnik i pre svega veliki čovek bio Šaban Šaulić, u ovim danima nakon njegovog odlaska pokazuju reakcije njegovih fanova, kolega, prijatelja. Šaban je tokom celog života uživao veliko poštovanje pa je tako prozvan kraljem narodne muzike, a jedna porodica iz Kladova pre desetak godina rešila je da ga zaista kruniše.

I dok pevači narodne muzike na tezgama dobijaju devize, najveći među njima dobio je zlatnu krunu na jednoj svadbi u okolini Kladova.

Svadba za Ginisa – pisalo se 2008. godine o veselju koje je priredila porodica Stingić iz sela Podvrška, nedaleko od Kladova. Gazda Ljubiša Stingić i supruga Snežana ženili su sina Daniela, veselje je trajalo tri dana i tri noći, a za šatru, tortu, venčanice i gozbu za 1.000 duša potrošeno je 120.000 evra. Goste je uveseljavao kralj narodne muzike Šaban Šaulić, kojeg je domaćin krunisao zlatnom krunom sa rubinima i dijamantima.

U jednoj kladovskoj zlatari izrađena je kruna za Šabana Šaulića. Osim od zlata, bila je satkana od rubina, smaragda i dukata. Priča se da je gazda Ljuba na svakih pola sata kitio Šabana sa po 100 evra – piše sajt „Novosti.rs“.

Porodica Stingić, koja inače živi u Beču, usred slavlja je iznela veliku kutiju, a kada je Šaban video šta se nalazi u njoj, zanemeo je.

Šokirani pevač priznao je gostima da ovako nešto nikada nije dobio do sada, a onda se domaćinima zahvalio na poklonu o kojem mnoge njegove kolege mogu samo da maštaju.

Izvor: zena.blic.rs