Sve po srpskim narodnim običajima, kao naši stari: Pogledajte kako su se venčali Marko i Jovana (FOTO)

Mladencima Marku i Jovani virus je već dva puta odlagao svadbeno veselje, ali su ipak odlučili da mu doskoče.

„Planirali smo svadbu na proleće, počela je korona. Zatim smo sve bili zakazali za 25. jul, međutim sve smo morali da otkažemo. Kad smo videli da je vrag odneo šalu i da od velikog svadbenog veselja neće biti ništa, odlučili smo da se venčamo samo u opštini. Supruga je trudna, pa ćemo kad budemo krstili sina napraviti pravo veselje, da nadomestimo propušteno“, kaže za portal RINA Marko Ostojić.

Mnogima je narodna nošnja u kojoj je se venčao ovaj mladi bračni par privukao pažnju i pozitivne komentare. Sve onako po srpski i po narodnom običajima, kako su se oblačili naši preci – jelek, anterija, šajkača i neizistovni opanci.

„Samo ako znamo ko su nam bili deda i pradeda, znaćemo i ko smo mi i naša deca. Oduvek smo želeli da se venčamo u narodnoj nošnji, skupa markirana odela me nisu privlačila, kao ni moju supruga venčanica. Negujemo te naše stare običaje i to ćemo prenositi i na naše potomke, da uvek znaju ko su i da su deo naše Srbije“, rekao je Marko.

Marko već nekoliko godina svira u trubačkom orkestru, pa nema sumnje da će se na njegovom veselju glasno čuti instrumenti dok se interpretiraju stare narodne pesme.

Izvor: rina.rs