Sve je oduševio likom Boška Bubamare u Porodičnom blagu: Danas ga mnogi ne mogu prepoznati, a njegov sin je takođe glumac

Mnogo velikih likova nam je podarilo „Porodično blago“. Od Tike i Đoše do Trajka i Bebana, od Listera i Jeze do Branda i Čupke, od Kokana, Miće i Bise do Zlatka, Miksera i Ruške.

Možemo ovako unedogled nabrajati, a kada već pominjemo sva ta epizodna remek-dela od karaktera ne možemo zaboraviti i simpatičnog bivšeg osuđenika, Boška Divljaka zvanog – Bubamara.

Bubamaru igra poznati glumac Ljubiša Barović, a ono što je malo znano široj publici jeste da Ljubiša ima podjednako slavnog sina u glumačkim vodama. U pitanju je Strahinja Barović.

Rođeni Šapčanin, 30-godišnji Strahinja jedan je od najperspektivnijih glumaca scene ovog grada, ali i šire. Dobitnik je brojnih priznanja, a najveća uloga za sada mu je Horacije u predstavi „Natalija i gusari“. Pored nje, među većim rolama su: Indigor Numerackij („Đavolijada“), Sergej Rastolnovič („Mladi Staljin“), Embrouz („Skrivene strepnje“), Đuka („Đuka“), Jovan („Jovča“).

Igrao je i u nekoliko filmova italijanske produkcije, kao i omanju epizodu u TV seriji Radoša Bajića „Selo gori, a baba se češlja“.

Glumačkim i generalno filmskim porodicama kao što su Žutić, Žigon, Kovačević, Mihić, Trifunović i još više njih sada možete da dodate još jednu – Barović. Uzdamo se u Strahinju.

Izvor: pulsonline.rs