Svaku noć rade isto i to je recept za ljubav: Ana i Antal su u braku 60 godina – moji nisu hteli njega, njegovi mene

Ana Dvorski i Antal Dvorski iz Belog Blata šezdeset godina su u braku i otkrili su recept za pravu ljubav i dugovečan brak – svaku veče jedna poljubac.

„Ljubav, poštovanje i da verujete jedno drugom, jer ako to nemate, nema braka“, dala je odmah recept za dugovečan brak baka Ana iz Belog Blata.

„Mi nismo gledali da li smo siroma. Mi smo se gledali jer smo se voleli i nismo se dali. Znaš kako je, hoće neko da ti se umeša, pa ako mu uspe uspe, a ako ne ne, a mi se nismo dali. Držali smo se nas dvoje kao niko“, objasnila je baka Ana, pa otkrila kako su se upoznali.

„Išli smo da čekamo novu godinu i pozvao me je da igramo. Nisam ga ranije znala, nisam znala ko je on i tako jedna igra, druga igra i dočekasmo novu godinu i zaljubili smo se, a 20. februara smo se venčali. To je bio kratak period. Moja mama nije htela njega, njegova mama nije htela mene. Mi smo se tada uzeli, tako je i bilo“, ispričala je Ana.

„Kako smo se zaljubili tako je i danas“, i Antal je ponosan na suprugu i njihov brak.

„Svako veče se ljubimo, i želimo zdravlje i tako legnemo, i to nam je navika. I ujutro se kad se probudimo piljubimo. Onda ja pravim kafu i dogovaramo se šta da radimo“, otkrila je baka.

„Ujutro poljubac, uveče poljubac“, potvrdio je i Antal.

„Muškarac mora da misli da je muž, da je tata i da je radnik, a ako to nije džaba. Pokloni ne vrede ništa, samo poljupci. Nema ništa vrednije. Jednom mi je poklonio cvet za Osmi mart, baš lep i ja sam ga stavila tu. I znaš kad si vredna, radna, zaboravim da ga zalivam. On mi se osuši i nikad nisam više dobila od njega ništa sem poljupca“, rekla je baka Ana.

Izvor: ilovezrenjanin.com