Svakog dana su u kafiću, nemaju dana radnog iskustva i žale se da je teško živeti u Srbiji

Umoran sam od negativnih ljudi, preko glave su mi, pa sam želeo da ovo podelim sa vama. Verujem da to nije slučaj samo u mom gradu, već i na teritoriji cele naše zemlje.

Sve je veći broj mladih ali i starijih koji će sa 100-200 dinara, jednom kafom i cedevitom prespavati u kafiću ili kladionici. Ljudi koji su nekako završili srednju školu i od tada su u penziji, da tako kažem iako zaslužuju mnogo teži izraz.

Nakon što se dobro naspavaju, oko 11-12 “ujutru” izlaze u grad i sa tih 200 dinara koje su im dali roditelji sedeće u kafiću i provesti nekoliko sati. I tu počinju razgovori na sve moguće teme i ogovaranja. Postaju stručnjaci za sport, kulturu, politiku, zdravlje, a onda kreću za automobile i, naravno, ogovaranje ljudi.

Još ako nadju nekog da ih časti pićem ili nekom hranom, onda se otvaraju nove teme za razgovor, priča može da traje satima.

Ne samo da troše vreme u praznom hodu, šire laži i neistine, jednostavno nisu korisni društvu, već šire i negativnu energiju.

Pa, gospodo od 25, 30, 35 godina, što nemate ni dana radnog iskustva, sedite kao „mladići“, nemate ni devojke i ne razmišljate o porodici, stavite prst na čelo. Ako ste pametni onoliko koliko mislite da jeste i ako niste lenji kao što ste, možda i nešto bude od vas. Ovako, ne samo da niste korisni, već ste i štetni, bez obzira koliko ovo loše zvučalo.

I na kraju uvek isto, ne valja vam Srbija, ne valja vam ovo, ne valja vam ono, uvek je neko drugi kriv… Da stvarno želite, ako ne ovde kod nas, bar je sada lako, jednostavno biste otišli da radite u inostranstvu. Ali ne, niste navikli na to, najviše volite vašu kafu od 100 dinara koju ispijate satima i isprazne razgovore. Da se stalno kuka i da vas neko sažaljeva, da vam neko kao keru baci kosku.