Svako veče Srbijom se širi aplauz: Večeras je jedan sugrađanin izgovorio reči posle kojih su svi ponovo tapšali

Večeras imamo iste strahove, iste muke i molitve i iste hrabre ljude kao i svih prethodnih dana, koji se neumorno bore da daju svoj doprinos i pomognu zaustavljanju širenja korona virusa. Zato se i večeras u 8 čuju zahvalnost i podrška.

Prošlo je nedelju dana od prvog poziva na terase, balkone, prozore i dvorišta. U početku su to bili bojažljivi aplauzi na tek po kojoj terasi u naseljima širom Srbije. U međuvremenu broj ljudi je rastao. Slušali su se instrumenti, pevale pesme i ispaljivali vatrometi.  Pozivi su pristizali sa svih strana.

Danas to predstavlja gotovo uvežbanu koreografiju. A jedan Beograđanin odlučio je da bude glasniji od drugih. Ovaj sugrađanin je upotrebio megafon da čestita svima nama. Nama koji su poslušni, razumni, odlučni, istrajni i strpljivi, svima nama koji smo ostali kod svojih kuća. Zatim onim najhrabrijima koji su negde napolju u borbi za naše živote. Koji nas okupljaju svako veče.  Kao i policajcima na uspešnom vršenju dužnosti i brizi za našu bezbednost svaki dan.

„Hvala svima koji su odgovorni. Hvala svima koji ne prave problem policiji. Hvala svima koji pomažu lekarima“. Orilo se Dorćolom a nakon njegovog izlaganja čula se druga runda aplauza.

Večeras aplauz služi kao motivacija i inspiracija da izdržimo. I sve ostale nedelje koje su pred nama, da ostanemo disciplinovani, što je složićete se u suprotnosti sa karakterom našeg naroda.

Ostanimo humani, brižni, pozitivni i solidarni kao što smo bili svih ovih sedam večeri i podržavali naše heroje i sutra ćemo tapšati za vas, zaslužili ste.

Izvor: blic.rs