Sutra sednica Kriznog štaba: Razmatraće se obavezna vakcinacija svih građana

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić jutros je bila na sastanku u Skupštini Srbije gde je održala konsultacije s predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem i ministarkom pravde Majom Popović na temu ustavnih amandmana.

Ona se obratila javnosti na konferenciji za medije a osim pravosudnih dotakla se i korona tema poput sednice Kriznog štaba, mera i obavezne vakcinacije.

Ministarka pravde Maja Popović istakla da ćemo uskoro videti na koji će način naša država regulisati pitanje obavezne vakcinacije, dok je premijerka istakla da se proces vakcinacije u Srbiji odvija odlično, te da nema nijednog razloga da razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije.

– Što se tiče ove odluke suda vezane za obaveznu vakcinaciju, videćemo na koji način će država odlučiti, da li će kod nas biti obavezna vakcinacija za kovid ili ne – rekla je ministarka Popović.

– Ja mislim da vakcinacija u Srbiji ide odlično i bez te obavezne vakcinacije. Naši građani su pokazali da su veoma odgovorni i da ne veruju u te teorije zavere. Ne postoji nijedan razlog da razmišljamo o uvođenju obavezne vakcinacije – rekla je premijerka Brnabić.

Izvor: kurir.rs