Sutra nikako ne krećite kolima za Grčku: Između 14. i 18. avgusta na putevima i plažama širom Grčke se očekuju velike gužve

Na putevima kroz Grčku, što drumskim što pomorskim, već su ogromne gužve, na ukrcavanje na trajkte recimo za Tasos još juče se čekalo satima, a sutra se očekuje totalni kolaps širom Grčke.

Veliki pravoslavni praznik Uspenje Presvete Bogorodice, koji se Grčkoj proslavlja 15. avgusta, na putevima u ovoj zemlji dovodi do ogromnih gužvi.

Razlog je što veliki broj Grka praznik provodi u letovalištima širom zemlje, te se između 14. i 18. avgusta na putevima, plažama i letovalištima širom Grčke očekuju veće gužve nego što je to uobičajeno.

Όταν ένας οργανισμός της Καβάλας κυβερνά την Κεραμωτή….5/8/19

Gepostet von Michalis Mparnampa am Montag, 5. August 2019

Kako navode turisti u fejsbuk grupi „Live from Greece“, gužve i čekanje u redovima, počelo je već juče i to u pomorskom saobraćaju budući da se na ulazak u neki o trajekta čeka jako dugo.

Najkritičnije je pri ukrcavanju na trajekt za Tasos, a putnici takođe čekaju i kod Nea Mudanje prema Kasandri i Sitoniji.

Ne krećite u Grčku „na slepo“

Ukoliko nemate rezervisan smeštaj, poznavaoci trenutnih prilika na grčkom primorju savetuju da ne krećete na put minimum do 20. avgusta (posebno sa malom decom), jer je ovih dana smeštaj u mnogim komercijalnim mestima veoma teško nalazi, što zbog uobičajne turističke gužve, što zbog državnog praznika.

Kilometarske kolone na granicama

Kako pišu administratori Fejsbuk grupe „GRČKA – grupa za turiste“ prethodnog vikenda se prilično dugo čekalo na graničnim prelazima i naplatnim rampama, te se očekuje da ovog vikenda gužve budu još veće, budući da su već sada na naplatnoj rampi sa Severnom Makedonijom paklene gužve, a slična situacija je i na Evzoniju.

Izvor: espreso.rs