Stižu vam iznenadni gosti: Sredite kuću za 20 minuta u 5 koraka

Svi imamo situacije kada nam dolaze iznenadni gosti, ili prosto zbog previše obaveza nemamo vremena da sredimo kuću. Prateći ovih 5 koraka, kuću možemo srediti za dvadesetak minuta.

Pobrinite se za mirise u prostoriji

Prvo iznesite smeće iz stana. Zatim otvorite sve prozore i dobro provetrite kuću. Ako su se pomešali i dodatni mirisi iz kuhinje, upalite i mirisne sveće.

Zatim se fokusirajte na stolove. Ako su trpezarijski sto i klub-stočić u dnevnoj sobi sređeni i bez prašine, prostorija izgleda sasvim drugačije. Časopise koji leže po podu svuda naokolo sakupite na jednu gomilu, olovke gurnite u fioku.

Raspremite namirnice sa kuhinjskog pulta

Spakujte prljave sudove u mašinu, ono što ne može da stane, operite ručno. Sklonite prljave tiganje, čaše i tanjire. Vratite u frižider namirnice koje ste koristili za pripremu jela.

Pod ostavite za neki drugi put

Brisanje podova iziskuje više vremena. Ručnim usisivačem usisajte mace, mrve. Na pločicama u kuhinji je fleka od paradajz-pirea? Nemate vremena za kantu i krpu. Pokvasite papir i začas obrišite mrlju.

Kupatilo morate očistiti ekspresno

Prvo stavite kozmetiku na svoje mesto. Pripadnice lepšeg pola rado vole da zavire u tuđe teglice i bočice. Na kraju, na brzaka operite toalet i lavabo, a tuš-kabinu ili kadu sakrijte zavesom.

Svaka stvar na svom mestu

Jakne, kapute, blejzere i sve ono što je potrebno smestite u garderober, okačite u njega. Marame, kape, šešire – sklonite u korpu. A cipele, mi žene ih imamo uvek svugde naokolo. Neke sklonite u cipelarnik, a one prljave pod krevet.

Izvor: krstarica.com