Stižu paketi s Ali Ekspresa: Evo šta se dešava sa porudžbinama i paketima iz Kine

Nakon višemesečnog kašnjenja proizvoda naručenih preko kineske platforme za prodaju Ali Ekspres, građani konačno mogu da uživaju jer su paketi  masovno počeli da se isporučuju kupcima u Srbiji. Razlog kašnjenja bili su prekid i usporenost međunarodnog saobraćaja.

Kupci koji su mesecima čekali svoje porudžbine sa ovog sajta pitaju se šta je bio uzrok dugog čekanja, a iz preduzeća „Pošta Srbije“ objašnjavaju da je prekid saobraćaja sa Kinom trajao 3 meseca.

– Prekid avionskog saobraćaja sa ovom zemljom nastupio je 31. januara, a ponovo je uspostavljen 21. aprila. Posledica procesa koji su se desili jeste da su poštanske pošiljke među zemljama razmenjivane otežano, što je uticalo i da deo pošiljaka kasni i po tri meseca – poručili su iz JP „Pošta Srbije“.

U njihovom radu ne postoji nijedna neregularnost i da su svakodnevno obaveštavali građane o tekućim dešavanjima.

– Ne postoji, niti je postojala neregularnost u ovom procesu. Usled prekida letova došlo je i do zastoja u razmenama pošiljaka, o čemu je JP „Pošta Srbije“ svakodnevno obaveštavala korisnike koji su očekivali prispeće i uručenje. Takođe, bilo je obaveštenja i o ponovnom uspostavljanju saobraćaja sa poštanskim upravama drugih zemalja – naveli su iz ovog preduzeća.

Oni su dodali i da je za njih, kao „članove Međunarodne poštanske zajednice, važno da se po prijemu međunarodnih pošiljaka u Srbiju postupa shodno procedurama“:

– Važno je da se po prijemu postupa shodno procedurama, a pošiljake se po carinjenju šalju na dostavu i uručuju prema tipu pošiljke i shodno utvrđenim rokovima: dva dana za uže, tri za šire i pet dana za najšire dostavno područje. Obaveštavamo da nema količine pošiljaka koje mogu da izazovu zastoj u pošti.

Izvor: kurir.rs