Stiže jesen: Uživajte još par dana u suncu, uskoro dolazi preokret – spremite toplu odeću

U poslednjih par dana dočekalo nas je lepo vreme i visoke temperature. Tako će biti još nekoliko dana, a zatim stiže preokret. Vreme je da iz ormara izvadite topliju odeću.

„Do četvrtka pretežno sunčano i veoma toplo, zatim postepena promena uz prolaznu kišu i umereno osveženje koje temperaturu vraća u okvire proseka. Poslednja dekada meseca, verovatno oko proseka uz povremena pogoršanja. Do četvrtka nad regionom pretežno sunčano i vrlo toplo. Jutra će biti sveža, posebno po kotlinama ali će se dnevni maksimumi kretati od +24 do 29, a ponegde i do oko +31 stepen Celzijusa. Vetar će biti slab, južni.

U četvrtak postepeno naoblačenje, a posle podne nad jugozapadnim, zapadnim, severozapadnim i ponegde središnjim predelima pojava kiše ili pljuskova. Zadržaće se relativno toplo, posebno na istoku i jugu regiona gde će dan biti pretežno sunčan, dok će na oblačnijem severu i zapadu već biti malo svežije. Dnevni maksimum od oko +21 na zapadu do oko +28 na jugu i istoku regiona“, rekao je meteorolog Marko Čubrilo.

Znatno hladnije vreme očekuje nas poslednje nedelje septembra.

Izvor: pink.rs