Stefan i Tara više neće duvati rođendanske svećice: Evo zbog čega je Jelena promenila ovaj običaj

Supruga Novaka Đokovića, Jelena, poznata je kao veoma posvećena majka koja se svakodnevno trudi da svojoj deci pruži najbolje vaspitanje i obrazovanje. Njena nedavna izjava da svoju decu vaspitava bez primene ikakvih fizičkih kazni, naišla je na veliko odobravanje, ali i neslaganje nekolicine njenih pratilaca.

„Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila ba.ine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti“, izjavila je Jelena jednom prilikom.

Pored toga, u njihovom domu promenjeno je još jedno pravilo. Naime, Stefan i Tara za svoje rođendane više neće gasiti svećice na torti.

„Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj“, objasnila je Jelena razlog svoje odluke.

Izvor: espreso.co.rs