Stavila je kurkumu oko očiju: Nakon 15 minuta razlika je bila primetna – podočnjaci su nestali

Kurkuma ima posebno mesto u indijskoj kuhinji zbog svoje zlatne boje i iznenađujućeg ukusa i veoma je lekovita. Ona se naširoko koristi zbog svojih lekovitih svojstava u medicini za lečenje mnogih zdravstvenih problema.

Ono što čini ovaj začin tako posebnim su njegova anti-aging, anti-upalna i antioksidativna svojstva.

Aktivni spoj u kurkumi se zove kurkumin i on je temeljno proučavan tokom proteklih godina. On je vrlo koristan zbog svojih antiseptičkih, protuupalnih i antioksidativnih svojstava.

Osim kurkumina, kurkuma sadrži i druge hranjivestvari kao što su vitamini, minerali, kalcijum i vlakna. Najbolji deo u čitavoj priči je da je kurkuma netokična i ne izaziva nikakve nuspojave. Stoga, ona je potpuno sigurna za upotrebu.

Sve što bi trebalo da učinite jeste da kašičicu praha kurkume sa pastom napravljneom od soka limuna, soka paradajiza i brašna.

Nanesite smesu na tamne krugove oko očiju i pustite da odstoji 15 minuta. Ova smesa je jedna od najboljih prirodnih lekova za lečenje podočnjaka.

Druga mogućnost je da koristite smesu izrađenu od kurkume u prahu i soka od ananasa. Neka smesa odstoji oko očiju 10 minuta, a rezultat će biti svetla koža.

Izvor: espreso.rs