Šta će vam se desiti ako pijete pivo svaki dan?

Pivo je jedno od najstarijih i najpopularnijih alkoholnih pića, a omiljeno je milionima ljudi širom sveta. No, da li ste upoznati sa efektima koje pivo ima na čovekovo zdravlje?

Pivo je bogato proteinima i vitaminom B, a u svom sastavu ima i antioksidante u količini koliko ih ima i u vinu. Hmelj, glavna komponenta u proizvodnji piva, sadrži flavonoide, a isto tako je i dobar izvor minerala koji imaju važnu ulogu u mnogim metaboličkim procesima.
sta-ce-vam-se-desiti-ako-pijete-pivo-svaki-dan-5.jpg

Svakodnevno konzumiranje umerenih količina piva može u velikoj meri poboljšati vaše zdravlje:

1. Pivo održava zdravlje bubrega. Jedna čaša piva dnevno smanjuje verovatnoću razvoja bolesti bubrega za čak 40 procenata, pokazali su rezultati nedavno sprovedenog istraživanja.

2. Biljna vlakna u njegovom sastavu snižavaju nivo LDL holesterola i štite organizam od kardiovaskularnih bolesti.

3. Pivo je bogato vitaminima B1, B2, B6 i B12, što definitivno povećava nivo vitamina B u telu. Sadrži 30% više vitamina B6 od svih drugih izvora, ali i veliku količinu retkog vitamina B12.

4. Prema drugom naučnom istraživanju, visok nivo silicijuma u pivu jača kosti.

5. Pivo sadrži laktoflavin i nikotinsku kiselinu, dva sastojka koji poboljšavaju san i leče nesanicu.

6. Rezultati istraživanja potvrđuju i da umereno konzumiranje piva smanjuje rizik od srčanog udara za neverovatnih 40 do 60 procenata.

7. Pivo je odličan napitak za rrevenciju zgrušavanja krvi.

8. Eksperti sugerišu da pivo poboljšava memoriju. Po njihovom mišljenju, ljubitelji piva su izloženi manjoj opasnosti od razvoja demencije i Alchajmerove bolestiu kasnijim godinama od onih koji ga izbegavaju.

9. Dokazano je da dve čaše piva dnevno značajno smanjuju stres.

10. Svakodnevno konzumiranje piva pozitivno utiče na pigmentaciju, a kožu čini nežnijom i lepšom.

Nazdravlje!