Šta će biti sa radnicima fabrike mesa „Mitros“koja se zatvara – Ministarka se uskoro sastaje sa vlasnicima: „Nisu se snašli“

Kompanija „Mitros“ u Sremskoj Mitrovici prošle nedelje je zaposlene i javnost obavestila da će obustaviti proizvodnju. Odluku su doneli nakon detaljne analize, a tačan datum biće naknadno utvrđen, saopštili su iz kompanije. U Sindikatu uveravaju da im je rečeno da će sva prava oko 500 zaposlenih biti ispoštovana.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da odluka o zatvaranju nije konačna. Tanasković je istakla da je nemačka kompanija, koja je kupila fabriku mesa „Mitros“ i dobila subvenciju države, ispoštovala rok od pet godina koliko je dužna da posluje u Srbiji.

„Nemaju još odluku o kompletnom izlasku i zatvaranju. Ali svakako će ići na smanjenje proizvodnje. Nisu se snašli na adekvatan način, ne mogu da pariraju evropskim cenama, a oni su zapravo planirali verovatno da izbace sve prerađevine na nemačko tržište“, rekla je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Kako je dodala, vlasnici dolaze sledeće nedelje u Srbiju, pa će održati sastanak sa njima.

„Videću šta i kako dalje, šta su njihovi predlozi, šta naši. Šta god bila njihova odluka, država je tu i za zaposlene, radnike, a naravno i da traži, pomogne, kako bi taj pogon, ta firma, našla nekog novog vlasnika, ukoliko do kraja dođe do njihovog izlaska sa srpskog tržišta“, poručila je Tanasković.

Izvor: mondo.rs