Srpski turisti satima čekaju na ulazu u Grčku, sa bugarske strane kolona duga 10 km (FOTO)

Na graničnom prelazu Kulata – Promahonas koji je trenutno jedini drumski ulaz u Grčku za turiste, ovog prepodneva je ponovo niz vozila koji stoje satima.

Kako javljaju građani koji su krenuli na letovanje, kolona vozila koja čeka na ulazu u Grčku trenutno je dugačka preko 10 kilometara i „skoro uopšte se ne pomera.“

Nije problem u policajcima i carinicima na samom prelazu, kao i zadržavanju zbog nasumičnog testiranja na kor.na virus, već u činjenici da se radi o prvom vikendu u julu, te da je veliki broj turista iz Srbije krenuo put Grčke.

„Po slobodnoj proceni ubedljivo najveći broj automobila je sa bugarskim tablicama“, javlja jedna od naših „zarobljenih“ turistkinja.

Kako ističu drugi turisti, tokom noći se prolazilo znatno brže, te zadržavanja nisu bila duža od sat do dva. No, poslednjih dana upravo je tokom prepodnevnih sati dolazilo do formiranja kilometarskih kolona.

Naime, nakon što se odustalo od otvaranja Evzonija, graničnog prelaza na grčko-severnomakedonskoj granici, koji ima mnogo veću propusnu moć nego Kulata – Promahonas, ovaj put je jedini kojim srpski turisti mogu da stignu do omiljenih letovališta.

Izvor: blic.rs