Srpski jutjuber počeo sa 30 evra: Posle 6 godina zarađuje basnoslovne sume novca

Andrija Jović, poznatiji kao Andrija Jo miljenik je pripadnika mlađe generacije. Ovaj mladić na svom Instagram kanalu ima više od 615.000 pratilaca, a na Jutjubu oko 820.000. Pored ovog posla, Andrija je i student, i glumac, pevač i model.

Andrija ovom poslu pristupa kao hobiju, a da biste uspeli kaže da je pored zanimljivog sadržaja potreban i dobar ugled.

„Trudim se da na društvenim mrežama predstavljam lepe stvari, nikad nisam opsovao, nisam prikazao cigarete ili nešto drugo. Trudim se da budem dobar primer mladima, ali nisam zadužen da vaspitavam nečije dete, a na osnovu toga će ono odabrati koga će gledati. Ne treba jutjuber da vaspitava neko dete, kao što to mediji stalno naglašavaju“, smatra Andrija.

Navodi da od količine rada, ali i sponzorstava, zavisi i zarada.

„Visina zarade zavisi od toga koliko ko snima, koliko pratilaca ima, koliko je aktivan, kao i u svakom drugom poslu, koliko radiš, toliko ćeš da zaradiš“, ističe on i pojašnjava da broj pratilaca i zarade nije proporcionalan.

Kako kaže, prvu zaradu je dobio kada je sakupio oko 80.000 pratilaca.

„Najteži je početak, treba imati motivaciju, bio sam srednjoškolac koji je hteo da se zabavi. Honorar mi je bio od 30 do 50 evra“, priseća se početaka mladi jutjuber.

Dodao je da priča o tome da se jednom fotografijom može zaraditi više hiljada evra na Instagramu nije tačna.

„Ljudi preuveličavaju, nije baš tako. U Srbiji se radi po ceo dan za malo para, pa mediji preuveličavaju, ali potrebno je šest godina da bi neko došao u priliku da zaradi više novca“, pojasnio je influenser.

Da podsetimo, mediji su nedavno pisali da Andrija Jo zarađuje oko 100.000 evra godišnje, tj. preko 8.000 evra mesečno, što je potpuno nezamisliva i nedostižna cifra za mnoge u Srbiji.

Izvor: kurir.rs