Srpski folkeri za dva sata u Hrvatksoj uzmu i do 12.000 evra: Evo koliko novca zarade u lepoj njihovoj za veče

Naši pevači na tezgama u Hrvatskoj zarađuju za veče basnoslovne honorare! Pojedinim srpskim pop i folk zvezdama gazde klubova u Makarskoj za dva sata pevanja isplaćuju čak 12.000 evra.

– Pevači dobijaju lepe honorare u Hrvatskoj, od pet, šest pa sve do 12.000 evra za veče. Obično pevaju dva bloka po sat vremena sa jednom dužom pauzom. Lukas i Karleuša u klubovima u Makarskoj uzimaju po 12.000, Dragana Mirković i Željko Joksimović po 10.000, Prijovićka 5.000 – priča poznati srpski estradni menadžer koji je želeo da ostane anoniman.

U jednom poznatom klubu u Makarskoj ovog leta Srbi nastupaju bukvalno svakog vikenda, a izvor smatra da je to zato što Hrvati luduju za našom muzikom.

Uglavnom Hrvati dolaze da slušaju naše folkere, a ima i dosta ljudi iz Austrije i Nemačke. Ove godine su dosta traženi i bosanski izvođači, pre svih Buba i Jala.

I sami pevači kažu da vole da zapevaju u Hrvatskoj jer znaju da će tamo dobro napuniti džepove.

– Već 12 godina svakog leta pevam u Makarskoj. To mi je jedna od najboljih letnjih svirki. Imam mnogo prijatelja širom primorja – objašnjava Saša Matić.

Sa njim je saglasna i Dragana Mirković, koja početkom avgusta ima zakazan nastup na Hrvatskom primorju.

– Ja sam pre svih naših pevača počela da pevam u Hrvatskoj i meni su zaista otvorena vrata u svim zemljama bivše Jugoslavije. Svuda sam rado dočekana – rekla je pevačica.

Izvor: kurir.rs