Srećan rođendan, Nole: Najbolji teniser sveta i srpski sportista svih vremena danas puni 33 godine

U nameri da Novaku Đokoviću čestitamo 33. rođendan, zamislili smo se šta bi se to, pored uobičajenih želja, moglo poželeti nekom poput istinskog šampiona.

Gledajući u svog idola Pita Saprasa Novak je rastao i rastao u legendu svetskog tenisa. Do svog 33. rođendana može da se podiči (i treba) sa 17 grend slem titula.

Pa neka bude ovako, želimo mu da se igra tenisa i da nastavi da se igra sa rivalima još dugo, dugo. Želimo mu da se svako jutro probudi bez ikakvih bolova. Želimo mu da pronađe mir i zadovoljstvo u svemu što radi. I, naravno, da oduva sve 33 svećice odjednom i ostvari svoje želje.

A šampionski put jednog od navećih naših sportsita, a po mnogima i najvećeg bez dileme, počeo je 22. maja 1987. godine u Beogradu, kada su majka Dijana i otac Srđan dobili svog prvenca. Četiri godine kasnije počeo je da trenira tenis i bez mnogo uvijanja rekao da je tu kako bi postao „prvi reket sveta“. Taj prvi trening na Kopaoiku sa čuvenom Jelenom Genčić bio je prvi stepenik u karijeri velikog teniskog asa.

Osam puta osvojio je Australijan open, jednom je trijumfovao na šljaci Rolan Garosa, tri trofeja je podigao na US openu u Njujorku, a pet titula na Vimbldonu su nešto što ga čini najzadovoljnijim kada se radi o sportskoj karijeri.

Sa turnira iz Masters serije čak 79 puta se vraćao kao apsolutni pobednik, a jedan od najdražih trofeja mu je onaj iz 2010. godine, kada je sa kolegama iz reprezentacije osvojio Dejvis kup i popeo Srbiju na krov sveta. A biće toga još, ne sumnjamo.

Privatno je veliki humanista, a bogatstvo koje se ničim ne može meriti čine supruga Jelena, sin Stefan i ćerka Tara. Za kraj navodimo jedan od omiljenih mu citata: „Smej se dok god dišeš, voli dok god živiš“.

Izvor: kurir.rs