Srđan Dragojević i Saša Radulović kritikuju preduzete mere protiv korone virusa: Biljana Srbljanović im odgovorila odmah

Broj zaraženih virusom korona u svetu prešao je 460.000. Do sada preminulo više od 20.000 ljjudi. Ipak, pojedini (naročito na društvenim mrežama) i dalje šire neproverene ili potpuno lažne teorije o poreklu i uticaju virusa.

Tako reditelj Srđan Dragojević smatra da je to samo „običan grip“. A lider pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskoristio globalni strah zbog širenja virus Kovid-19 da bi „izvršio državni udar“.

– Veliki strah koji kreiraju globalistički mediji i SZO vam je toliko pomutio razum da ste dozvolili zlom čoveku da vam izvrši državni udar., Suspenduje skupštinu i da vas dnevno maltretira preko RTS. A mediji? Mi medija više nemamo. Samo propagandne kanale – napisao je Radulović na svom Tviter nalogu.
Saglasan sa njegovim rečima, Dragojević je dodao da Vučić „uništava zemlju gore od bilo koje katastrofe“.

– Običan grip, ljudi. Izdržimo diktaturu. Ko se zarazi kunjaće 10 dana. Ali neka pamti, neka čuva energiju za govedo radikalsko, za stoku psihopatsku – napisao je Dragojević.

Ubrzo im je stigao odgovor od dramske spisateljice i kolumnistkinje „Blica“ Biljane Srbljanović koja je nedavno saznala da je zaražena korona virusom.

Pokušavajući da objasni koliko je ova pošast opasna, opisala je ne svoje već stanje u kom se nalazi njen prijatelj koji je upravo zbog korona virusa u indukovanoj komi, stavljajući na taj način do znanja koliko je ovaj virus opasan.

Biljana Srbljanović, inače, redovno na svom Fejsbuk nalogu obaveštava javnost o svom zdravstvenom stanju pokušavajući. Na taj način, da skrene pažnju na to koliko je ovaj virus opasan i kroz šta sve prolaze oboleli. Budući da njeno stanje nije zahtevalo hospitalizaciju, ona se nalazi kod kuće u izolaciji.

Izvor: blic.rs