Srbija od 1. juna otvara granice za ove 4 zemlje: Evo šta je neophodno srpskim, a šta stranim državljanima za ulazak u Srbiju

Srbija će otvoriti granice za protok ljudi u potpunosti od 1. juna, ali sa četiri zemlje iz okruženja. U potpunosti će se liberalizovati kretanje sa Severnom Makedonijom, Albanijom, BiH i Crnom Gorom.

Ova odluka donesena je najpre zbog studenata iz Republike Srpske i Crne Gore, koji će cirkulisati između tri zemlje.

Državljani Srbije mogu da uđu u našu zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na ko*onavi*us, ne stariji od 72 sata, odlučila je Vlada Srbije.

Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi naši državljani, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana, predviđeno je protokolom koji je Vlada usvojila o ulasku državljana Srbije i stranih državljana u Srbiju.

Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova – negativan PCR test ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ova potvrda može se pribaviti u našoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

Izvor: kurir.rs